Mekitburn festival

Verscholen Klanken II - Keiko + Jam

10/2/2017

Verscholen klanken is een nieuwe project van het Mekitburn Festival in samenwerking met de Stad Vilvoorde waarbij minder bekend talent of genres die naar ons aanvoelen meer in de schijnwerpers mogen staan, gratis (!) worden gepresenteerd op mooie, gezellige en soms verborgen plekjes in Vilvoorde. Het moment, de muziek en de locatie worden op elkaar afgestemd om de ervaring als luisteraar te optimaliseren.

MOMENT - 18 februari

18de dag van februari, 59ste dag van de winter, 49ste dag van het jaar. Zonsondergang: 18.04. Maanstand: laatste kwartier.

ARTIEST - Keiko + Jam supported by Mecanic Voodoo

Keiko is een jong project van de jonge Simon Cools, een man met de stem van Max Colombie en gecombineerd zeemzoet gitaarspel dat zich samen versmelt tot een poëtisch geheel van klanken. Ideaal om een mooie zomerdag even weg te dromen en te bezinnen, of in dit geval om op een winteravond wat warmte te brengen. Het concert van Keiko zal vervolgd worden door een jam begeleid door het altijd geweldige Mecanic Voodoo die voor de gelegenheid hun Brussels' jamkot zullen inruilen voor 't Onbekende. Zij voorzien techniek en instrumenten, dus voel u vrij om bij te dragen en deel te nemen aan dit muzikaalgebeuren.

LOCATIE - Restaurant 't onbekende

't Onbekende sloot recent zijn deuren, maar wordt niet vergeten! Kom mee het einde vieren... en het begin van een nieuw project: Mickles, een foodtruck met pickles! Daarbij Verscholen Klanken in ’t Onbekende, kan het toepasselijker?

KOST - Gratis

Verscholen Klanken | Anysa

11/10/2016

Verscholen klanken is het nieuwe project van het Mekitburn Festival in samenwerking met de Stad Vilvoorde waarbij minder bekend talent of genres die naar ons aanvoelen meer in de schijnwerpers mogen staan, gratis (!) worden gepresenteerd op mooie, gezellige en soms verborgen plekjes in Vilvoorde. Het moment, de muziek en de locatie worden op elkaar afgestemd om de ervaring als luisteraar te optimaliseren.

Moment || 22 oktober
De 22ste dag van oktober, 30ste dag van de herfst, 295ste dag van het jaar. Zonsondergang: 18.35. Maanstand: laatste kwartier.

Muziek || Anysa 
Anysa is de heerlijke combo van - naar onze bescheiden mening - waarschijnlijk wel Vilvoorde's beste zangeres en gitarist van het moment. 
Zij: Anysa, brengt persoonlijke popmuziek beïnvloed door de omgeving waarin ze werd grootgebracht met een prachtige soulful stem.
Hij: Sander, beter bekend als Bamboo van de ska groep Bamboo Avenue en de reggae band Irie Lion, waagt zich als extreem aaibare leeuwenkoning ook wel eens aan iets rustig. 
Samen: brengen ze een bitterzoete mengeling van rauwe emoties en speelse gedachtenkronkels. In het najaar van 2015 kwamen ze voor het eerst naar buiten met nummers die je het best kan omschrijven als muzikale polaroids. Grootste muzikale helden zijn Lauryn Hill, Amy Winehouse, Alex Turner, Destiny’s Child en Rihanna. 

Locatie || Revolver57 

Revolver is hét gezellige koffiehuis waar je in het midden van de stad toch even tot rust kan komen, met een kopje koffie of thee en één van de heerlijke biologische gerechten of desserten. Door de grote ramen wegdromen bij één van de meest geanimeerde straten in Vilvoorde, zorgt voor de perfecte setting voor deze muziek.
Kost || Gratis

MekitMetal III

11/10/2016

Mekitburn Festival presents:

MEKITMETAL (III)

Driewerf hoera!

Mekitmetal is toe aan haar derde editie!

De Vilvoordse scene terug op de kaart zetten is het doel en met elke editie bouwen we er verder aan, steeds met de volle goesting!

Line up:

CRIMSON FALLS

(Death Metal / Metalcore)

Deze mannen hebben niet veel introductie meer nodig.
Ze bouwen al jaren consistent aan hun weg naar de top.
Album na album wordt je om de oren geslagen met hard aankomende riffs en zwaar vocaal geweld, beide in hun puurste vorm!
Een excellente mix tussen death metal en metalcore, als je het ons vraagt.
Zeker komen zien!

Facebook Youtube

VASECTOMY (SLO)

(Death Metal)

Rasechte death metal uit het (niet zo) verre Slovenië.
De naam verklapt het al een beetje; deze mannen klinken alsof ze een vasectomie krijgen zonder verdoving.
Niet voor de gevoelige oortjes, maar wij kunnen ze ten zeerste smaken!

Facebook Youtube 

OPTIMISTIC ME (D)

(Post-hardcore / Metalcore / Rap)

Net zoals op de eerste editie wordt de afterparty verzorgd door een beginnende Duitse band.
Ditmaal wordt het zelfs nog specialer!
Deze mannen brengen een mix van post-hardcore, metalcore en rap, grunts en clean vocals.

Perfect voor een afterparty, dus.

Facebook Youtube