Mekitburn festival

The show is over

22/9/2016

 THANK YOU WONDERFUL CROWD, CREW, VOLUNTEERS, PARTNERS AND EVERYBODY MAKING MEKITBURN MEKITHAPPEN.

See you at Mekitburn 2017!

reviews:
http://chase.be/blog/mekitburn-festival-2016-mikt-op-meer-dan-goede-beats/
http://www.99festivals.com/mekitburn-2016-sluit-de-festivalzomer-af/

Mekitfree Afternoon op het Mekitburn Festival 2016:

4/9/2016


Kom genieten van een namiddag vol gratis muziek en activiteiten voor de hele familie!

DE BUITENACTIVITEITEN:
Een foodtruckmarkt zal voor bezoekers gratis toegankelijk zijn de hele dag en nacht lang. Daarnaast kan men van 10u tot 18u op het grasveld buiten deelnemen aan volgende activiteiten:

➸ Rommelmarkt
Kleren, schoenen, accesoires, meubeltjes en decoratie, vinyl... Je kan het allemaal kopen en verkopen op onze gezellige rommelmarkt. Inschrijven als standhouder is verplicht (7 euro/plaats) en doe je hier:https://goo.gl/forms/tOnySDUiub9FP7Im1

➸ The One Man Band of Jozy
Deze man uit Barvaux-Condroz bezit de magische capaciteiten om 2 instrumenten te bespelen, gecombineerd met zang. Zijn rijdend podium trekt rond over de hele wereld om iedereen te laten proeven van zijn tijd: Summer of ’69. Al rockend weet hij altijd de liefhebbers aan het dansen te krijgen. Zijn slogan ‘one rockband, one car, one guy’ geeft dan ook meteen weer aan wat je kan verwachten! 

➸ T soeperieur stoofpotje
Twee vrouwen met één passie: hemelse lekkernijen maken. Naast het feit dat ze kanjers van traiteurs zijn,verzorgen ze nu ook workshops. Op onze zomerse zaterdag zullen ze ons allen verwennen met interessante info over fruit en heerlijke, door jezelf samengestelde, verse smoothies.

➸ Peper & Zout
De jonge mannen met de strohoedjes van Peper & Zout Jr. verzekeren met hun rondlopende optreden al enkele jaren de ambiance op het Mekitburn festival. Dit Vilvoordse collectief van enthousiaste muzikanten vormt een hechte familie die overal spelen waar er plezier is. Peper & Zout brengt muziek op smaak in een combinatie van new orleans jazz, dixieland jazz, brassband en versies van moderne liedjes. 

➸ Blame The Designer
Altijd al je eigen tote bag willen maken? Of liever je eigen trendy T-shirt ontwerpen? Op zaterdagnammidag zal er een mobiele zeefdruk langskomen. Aan schappelijke prijzen zal iedereen zijn eigen T-shirt kunnen ontwerpen. Creativiteit en Goesting!? is de perfecte combinatie voor de gedroomde tote bag/T-shirt.

➸ Bibliotheek Vilvoorde: Voorleesuurtje
Wat is er beter voor de kids en de stille genieters onder ons dan op een cozy plekje in de buitenlucht te luisteren (en weg te dromen) naar iemand die met een passie verhalen voorleest. Normaal vinden de voorleesuurtjes plaats in de bib van Vilvoorde, maar zij kwamen met plezier voor de gelegenheid naar ons festival! 

➸ Abattoir Noir: Tattoos on-the-spot
Deze Vilvoordse tatoeeur heeft reeds de harten van velen veroverd met zijn tekeningen. Onze vrienden zullen een hele namiddag ter beschikking staan voor alle tatoo-liefhebbers. 

➸ Mekitburn Miniramp Contest
Zoals ieder jaar zal er weer een skatecontest zijn. Hein's skateshop verzorgt en sponsort deze contest. Skaters zullen in verschillende categorieën de kans krijgen om hun kunnen te laten zien aan het publiek. 

➸ DJ Roony
Dj Roony uit Mechelen plaatst al de naald op de plaat sinds zijn jonge jaren. Beginnend in cafeetjes is hij uitgegroeid tot een bekend volksdj. Meerdere keren bewees hij zijn kunnen in de serres in Boortmeerkbeek en recent speelde hij Maanrock plat. Dj Roony komt op Mekitburn Festival de sfeer in het gratis gedeelte verzorgen. Plaatjes uit de jaren '60 '70 '80 '90 zullen de dansbenen aan het werken krijgen.

➸ Een gevogeld bekdier
Kom wegdromen op de favoriete platen van dit DJ duo, bekend in Brussel en omgeving. Deze 'wilde combinatie' deelt haar platencollectie met de wijde wereld. Speciaal voor Mekitburn brengen de twee gebekte vogeldieren een stroom aan dromerige plaatjes.

Bezoekers kunnen hiernaast terecht bij de infostandjes van het JAC Vilvoorde en Safe 'n Sound

HET BINNENPLEIN: 
Van 15u tot 19u30 kunnen bezoekers genieten van gratis muziek van eigen bodem: 

♪ 2 Times Nothing – 15u-16u
Een team van vijf getalenteerde jonge muzikaten komt het publiek verwennen met een mix van jazz, hip-hop, funk en een combinatie van deze genres, dit alles in hun persoonlijke composities. Let op onze woorden, het is er eentje om niet te missen.

♪ Nature Heaten - 16u45-17u45
Een nieuwe maar mature vermenging van soul, funk en hip-hop. Het zijn de winnaars van de Kunstbende 2015 en de residents van VK concerts in Brussel. Een welgeöliede machine van zeven muzikanten die een sound brengen vergelijkbaar met Leela James, The Fugees & Lauryn Hill.

♪ BLOW - 18u30- 19u30
Elektronische muziek met akoestische instrumenten. De formule: drie gemaskerde mannen, 2 tenorsaxofonen en één kick snare hi-hat drummer. Dit is al wat je nodig hebt voor een funky, dansbare ervaring met muziek die tot de essentie wordt gereduceerd.

Goesting Bar & DJ-contest Mekitburn Festival 2016

2/8/2016

Ben je een DJ/producer die al lang droomt van een plek op Mekitburn Festival 2016 en graag een kans krijgt om zijn talent te tonen aan de wereld? Ben je vooral bezig met House/Disco/Funk en wil je graag het podium delen met toppers zoals Friend Within (UK), Cardopusher (ES),Cuthead (DE) & Wouter S. (NL)? 

Stuur dan voor 15 augustus een mixtape/liveset van min. 45 minuten door naar lineup.mekitburn@gmail.com en misschien word jij één van de 5 kandidaten die zich op 20 augustus live mag komen bewijzen op de unieke CinéBoot, aangemeerd aan de De Kruitfabriek in Vilvoorde! Een professionele jury zal jouw mix zowel online als live beoordelen, waardoor er uiteindelijk 1 winnaar overblijft die de line-up van het festival mag vervoegen op 16 september 2016!

14u15 - 15u00: DJ 1 
15u00 - 15u45: DJ 2
15u45 - 16u30: DJ 3
16u30 - 17u15: DJ 4
17u15 - 18u00: DJ 5

18u00 - 19u00: tbc ...
19u00: Bekendmaking winnaar DJ contest
19u00 - 20u00: Borealis

20u: Vertoning film 'Belgica'